Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. Med fokus på kunden, är vår vision att bli Sveriges bästa leverantör av kaffe och te.


Med kvalité, kunskap och engangemang från alla medarbetare kommer vi att utveckla våra kunder bättre.

Kahls_-butik-fr_n-f_rr-960x960
Kassabok-p_-kaffes_ckar-startsida_960x960

Historien

Historien började med att Carl Birger Nilsson den 20 april 1911, tog ett lån på 50 kronor av storebror Johan, för att köpa ett parti kaffe för att sälja till hemmafruarna i Haga. 1915 öppnades den första butiken på Nordenskiöldsgatan 23 i Göteborg. Fler butiker blev det och som mest fanns det tio butiker runt omkring i Göteborg.

Den klassiska logotypen skapades av formgivaren Vicke Lindstrand år 1925.Kunden i fokus

Vi vill skapa produkter som passar våra kunder och konsumenter. I mitten av 1960-talet hörde många kunder av sig till vår dåvarande VD Gunnar Nilsson och toppsäljare Oswald Mattson med ett önskemål om att få kaffet packat i förpackningar om 125 gram. På den tiden packades kaffet för hand i papperspåsar. Med ökad efterfråga tillkom önskan att packa påsarna med maskin och 1968 gjorde Kahls slag i saken och investerade i en maskin. Dessa portionspåsar är fortfarande en av våra mest sålda produkter.

Och än idag finns Gunnars inställning kvar i företaget - med hjälp av våra kunder, vi vill anpassa och förbättra vår utrustning och sortiment efter konsumentens krav.


Oswald--och-Gunnar-koppar-kaffe_960x960
Gunnar Nilsson och Oswald Mattson, 1966.
Loring-roaster_reflection-960-960

Modern fabrik

År 1987 tog tredje generationen VD Mats Nilsson över efter sin far och ett år senare flyttades vår fabrik ut till Högsbo i Göteborg. Den nya fabriken var bättre anpassad för Kahls verksamhet. Sedan dess har fabriken byggts ut fem gånger och fortsätter att ständigt moderniseras. Idag har vi i fabriken även Sveriges största teblandning, i nära anslutning till rosteriet.

Med kontinuerliga uppgraderingar av fabriken håller vi oss i framkant avseende miljö- och kvalitéfrågor - vilka är viktiga både för oss och våra kunder.


Inköp med omtanke

Vi köper kaffe och te direkt från ursprung för att säkra kvalité, spårbarhet och långsiktigt samarbete. Våra leverantörer utgörs utav allt från det lilla farmen, till ett kooperativ med tusentals medlemmar.

I och med vår nära kontakt med producenterna, tillåts vi förmedla kundönskemål att transporten kontrolleras och hanteras på ett hållbart sätt - både ekonomiskt, ekologiskt och socialt.

På samma sätt som vi önskar hållbara affärer med våra kunder, önskar vi även hållbara partnerskap med våra leverantörer.

sorting-beans_960x960
KTK-Allum_960x960

Kahls The & Kaffehandel

Kahls The & Kaffehandel är en modern specialistbutik med ett komplett sortiment av kaffe, te och choklad. Vi erbjuder även de tillbehör som krävs för att skapa den perfekta stunden av njutning och vardagslyx.

Vår ambition är att vara en inspirationskälla för allt som kretsar kring te- och kaffedrickande. Vi arbetar ständigt med att optimera kundens njutning och ser till att du till fullo kan ta del av den fantastiska kvalitet som Kahls erbjuder. Vi vill uppfattas som en ledstjärna för hur ett perfekt serverat kvalitetskaffe eller -te kan upplevas och vara det självklara valet när du behöver en present eller gåva. Vi är passionerade och utbildar oss löpande inom te och kaffe för att du med trygghet ska kunna förvänta dig det där lilla extra.