ISLATTE

Islatte är din räddare i nöden när värmen blir för svår. Den både svalkar och piggar upp. Kan drickas med eller utan sötning. Här har vi valt vaniljsirap för det blir vansinnigt gott!

Du behöver:
Dubbel espresso*
Mjölk
Vaniljsirap
Is

Gör så här:
Fyll ett glas med is, häll över lite vaniljsirap och fyll på med mjölk så att det nästan blir fullt. Gör en dubbel espresso och häll över. Servera med ett sugrör och drick omedelbart.

*Förslagsvis gjord på Espresso 224.8, ­Inferno eller ­Divino.

Iskaffe1_web-uai-516x516
Iskaffe3_web-uai-516x516

AFFOGATO

Affogato är en italiensk klassiker som gör sig fantastiskt bra som svalkande dessert. Glass och dubbel espresso är allt som behövs.

Du behöver:
Dubbel espresso*
Vaniljglass 2 kulor

Gör så här:
Lägg upp två kulor glass i ett glas. Gör en dubbel espresso och häll över glassen.
Servera omedelbart med sked. Luta dig tillbaka och njut…

*Förslagsvis gjord på Inferno.

ESPRESSO TONIC


Espresso tonic är en frisk och fruktig dryck med mycket citrus och en lätt beska. Perfekt för den som önskar en fräsch sommardrink.

Du behöver:
Dubbel espresso*
Tonic
Citron
Is

Gör så här:
Fyll ditt glas med is, lägg i en citronskiva och häll på tonic vatten så att det nästan blir fullt. Gör en dubbel espresso och häll över. Servera med sked eller sugrör. Rör om innan servering.

*Förslagsvis gjord på ­Surrealist eller Burundi AA från vår Masterpiece-­serie, eller vår klassiska Inferno.


Iskaffe2_web-uai-258x258
Earl_Grey_Cream_iste

EARL GREY CREAM ISTE

Söker du ett klassiskt iste med en twist är detta drycken för dig. Här kombinerar vi toner av bergamott med gräddarom och får både driskhet och fyllighet på samma gång. En skönt läskande dryck att koppla av med i sommarsolen.

Du behöver:

15 g Earl Grey Cream te

1 liter vatten

Apelsinskivor

Is

Gör så här:

Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 2-3 timmar. Sila av och addera sötning om du önskar. Drycken gör sig också mycket bra utan. Addera apelsinskal för ökad citruskaraktär. Fyll ett högt glas med is och häll över det kallbryggda teet. Toppa med en apelsinskiva.

Njut!

RIMFROST ISTE

Du som är ute efter en riktigt frisk och fräsch törstsläckare som svalkar i sommarsolen har hittat till rätt recept. Med friskheten från päron, vetegräs, citron och hallon tillsammans med en grön sencha får du ett fantastsikt svalkande och gott iste.

Du behöver:

10-15 g Rimfrost te

1 liter vatten

Limeskivor

Mynta

Is

Gör så här:

Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 1-2 timmar eller i kylen i 2 timmar. Sila sedan genom en teeli (finmaskig sil) och addera limeskivor och mynta. Fyll ett högt glas med is och häll över det kallbryggda teet. Toppa med ytterligare en limeskiva.

Drick och njut!

Rimfrost_iste
Sommargott_iste

SOMMARGOTT 

Älskar du pink lemonade är detta drycken för dig! Malva ger mycket syra, som tillsammans med äpplebitar och gräddarom ger en syrlig men fyllig lemonad. Addera citronskivor och lite sötning och du har en ljuvligt uppfriskande dryck!

Du behöver:

10 g Sommargott te

1 liter vatten

Citronskivor

Socker eller cirap

Is

Gör så här:

Låt te och vatten stå i rumstemperatur i 1-2 timmar, eller i kylen i 2 timmar. Sila och addera sötning i form av socker eller sirap efter tycke och smak. Lägg i några citronskivor. Fyll ett högt glas med is och häll över. Toppa med en citronskiva.

Njut!