Funktionell fabrik 

År 1988 öppnades Kahls nya kafferosteri i Högsbo, byggt för att vara ett rosteri anpassat till att möta behoven i vår verksamhet.

Kaffet anländer, förvaras, rostas, mals och packas innan det åker vidare till lagret som ligger i anslutning till fabriken, för att till sist skickas ut till kunden - ofta till och med samma dag som det rostats.

Kahls_huset
Kahls_butik_fr_n_f_rr-2

Kaffehantering med klimattänk

Vi var ett av Europas första kafferosterier som tog emot kaffe i bulkcontainer.

Att köpa kaffe i bulk bidrar bland annat till att vätskan mellan bönorna distruberas bättre, vilket resulterar i att kaffet kan hålla en högre kvalitet. Dessutom bidrar det till en förbättrad arbetsmiljö och inte minst att vi kan minska koldioxidutsläppet med 10% per transporterat kilo, eftersom att en större mängd kaffe kan skeppas på befintligt utrymme. 

Modern teknik

Kahls har nyligen investerat i en Loring Smart Roaster, en rostmaskin som återvinner värme. Teknologin har utvecklats med åren och vår Loring Smart Roaster kommer se till att rostning och kvalitet blir ännu jämnare, så att vi kan erbjuda den smak som kunderna förväntar sig.

Loring_roaster_reflection_1
Emptying_roaster

Kvalitetsäkring 

För många av våra kunder är precision en av de viktigaste egenskaperna de söker hos sin kaffeleverantör.

 

Med detta i åtanke, förvärvade vi en toppmodern rensningsmaskin, igenom vilken vi låter råkaffet passera innan rostning. Rensningsmaskinen rensar kaffet med hjälp av både luft och sikt, samt separerar bönorna efter densitiet för att få bort eventuella främmande föremål och ojämnheter som vi inte vill ha i kaffet.

Efter rostning avslutas kaffet sin resa genom rosteriet i vår sortexmaskin. Sortexmaskinen använder två vanliga kameror som tittar på bönans form och färg, samt två infraröda kameror som tittar på bönans struktur för att sedan med en luftejektor sortera bort varje böna som inte passar in i vår önskade profil.

Detta är en del i Kahls arbete att försäkra att våra produkter håller högsta kvalité. 

Te som det ska vara

Under 1990-talet köpte Kahls te från olika grossister i Europa. Efter ett tag bestämde vi oss ta saken i egna händer, och tog med oss teproduktionen hem till Göteborg.

Idag köper och importerar vi råte direkt från olika plantage i Rwanda, Sydafrika, Indien, Sri Lanka och Kina. I vår teproduktion blandas sedan råteet med kryddor, dekorationer och aromer innan det förpackas. Vi har även ett stort utbud av rena teer, där vi inte tillsätter någon smaksättning eller dekoration.  

teplock
First-Flush-prov

Anpassat helt efter kundbehov

Som sveriges största teblandare har vi möjligheten att introducera nya smaker, säsongsblandningar och produkter efter såväl nuvarande trender som klassiska smaker.

Vi jobbar vi gärna tillsammans med våra kunder för att hitta lösningar som passar just deras önskemål, där vi skräddarsyr recept och erbjuder olika förpackingslösningar.